Helm/Vizier Condens op het vizier

PandaBlack

Kilometervreter
Vizier van een helm is gelamineerd. Zowel buiten als binnen zit een beschermende laag over het polymeer. Met polijst frictie vormt al snel lokaal warmte. De vrij zachte beschermlagen polijsten slecht, kunnen niet goed tegen de hitte en zuren plus beschadigen en delamineren vrij snel.

Op de plek van de beschadiging is de helm gevoeliger voor meer falen. CraquelƩ op een visier start vaak vanaf 1 beschadiging.


5Y1RulZABmWAMTqZg2eWgtY76Wj9m-MlduJ561MBreQ.jpg


En toplagen eraf dan? Na polijsten ziet het er eerst redelijk uit maar zonder de toplaag wordt net als bij een jaren 70-80 vizier deze snel groezelig, dof en kan ook minder makkelijk water afvoeren.

Kras in een modern vizier kan je het beste deze in z'n geheel vervangen. (Is ook waarom ze tegenwoordig zo makkelijk los te krijgen zijn en quick-release hebben)
 

PanFan

2e Versnelling
Oeps, als er een bepaalde eindlaag op zit riskeer je deze inderdaad te beschadigen. Ignorance is bliss. Bedankt voor de tip!
Wat de buitenkant betreft, reinigen doe ik door keukenrol op vizier te leggen, sprayen met rinseless wash en na het weken komt alles er zo af.
Voorbehandeld met Ultra Glaco - SOFT99 USA. Ook windscherm, koplamp hou ik zo proper. Of dit ook aan de binnenkant van het vizier werkt heb ik nog niet getest. De pinlock is erg kwetsbaar dus daar blijf ik zoveel mogelijk af. Op een oud vizier kan er getest worden.
Zelf zoek ik nog een middeltje om het beslaan van het windscherm tegen te gaan, zeker `s morgens kan het op een paar seconden helemaal ondoorzichtig worden (hoera voor de verstelbaarheid)
 

PandaBlack

Kilometervreter
@PanFan Grootmoeders biker almanac zegt;

Paar druppels groene zeep in wat water, opsprayen en laten drogen. Glycerine (of beter gezegd glycerol) werkt oppervlakte spanning verlagend en zorgt dat het niet zo snel condenseert. Bijkomend is dat de condens die vormt er sneller in druppels af loopt. Druppels kunnen namelijk veel minder groot worden.

Werkt ook prima voor vizieren. Binnen in tegen condens en buiten geeft een paar uur (bij gemiddeld regen) minder druppelvormig.


Kost dan ook nog eens nagenoeg niets en is niet zo chemisch en milieu belastend.
 
Bovenaan