Cruise control

PanFan

4e Versnelling
Het idee van een noodstop te moeten uitvoeren met een mechanische cruise control heeft me er altijd van weggehouden.
Maar deze Cruise-control Go Cruise van dezelfde aanbieder heeft een eenvoud die me wel over de streep zou kunnen trekken. Iemand daar ervaring mee?
 

Oooosterling

4e Versnelling
@PanFan Ook ik heb zo'n ding, heb hem vorig jaar voor het eerst gebruikt tijdens een vakantierit. Ik deel de mening van @Henk2511 slechts ten dele. Ja, ik heb een alu dinges en dat is beduidend sterker als een plastic gevalletje, nee ik vind het niet ideaal en niet perfect. Je klemt dat ding om je gashendel, en moet hem nogal strak aandraaien. Ook op langere ritten zakt de hendel tóch richting 0 stand, wat inhoud dat je héél rustig in toeren teruggaat en daardoor je snelheid tóch net niet houd. Je kunt het wieltje dan nog wel strakker aandraaien, maar ik wil in noodgevallen de gashendel ook terug kunnen brengen naar 0 stand (en dan druk ik hem door de frictie heen als het ware).
Ook doordat je hem klemt, ben ik altijd bang om hem té strak aan te draaien, met een ovale gashendel ten gevolge (en klemming als gevolg van het lange vervormen).
Daarnaast, in licht glooiend terrein heb je meer aan een constante snelheid, dan een constante gashendel positie. Het eerste werkt goed, het 2e geeft bergop een lagere snelheid, en bergaf weer een hogere.
En last but not least, het ding is in D niet toegestaan op de openbare weg (mechanische vergrendeling van je gashendel).

Grote voordeel is dat je je rechterpols kunt ontlasten bij een constante snelheid. Heb ik vorig jaar gedaan, en ik neem hem in september ook wel weer mee als ik naar Spanje ga. Ik gebruik het ding dan eigenlijk alleen op het stukje autobahn naar belgie, om vanuit belgie mijn reis binnendoor te vervolgen (en dan gooi ik hem weer in de koffer).
 

kcools

3D printer
@PanFan Ik heb precies zo'n dingetje, het werkt.
Deze kunststof versie moet voldoende klemmen om het gas vast te houden, maar als je gas terug wil nemen, dan moet je gewoon terug kunnen draaien.
Ik heb het altijd bij me, gebruik het nooit, want ik heb een andere gas vasthouder.
Ja mag de mijne gerust eens lenen om te zien of het je bevalt.
 

PanFan

4e Versnelling
Uren op de snelweg zal ik niet makkelijk doen, het is meer om mijn handen vrij te hebben om af en toe mijn haar goed te leggen of op saaie stukken de opgelegde snelheid te handhaven. Te slap is in dit geval dus beter dan te straf, goeie opmerkingen van @Oooosterling. Ik ga dus graag in op je aanbod @kcools bij de volgende gelegenheid.
 

kcools

3D printer
@PaulCris1100 het werkt, daarvoor wil ik het wel een 8 geven.
Dit is natuurlijk wel een persoonlijke mening.
De montage voelt wat gammel en dat vind ik wel jammer. Je kunt afstellen hoe strak het apparaatje klemt, en bij mij was dat een paar slagen met het schroefje en klaar.
Als ik dit vaster zet schiet het gas niet meer terug als ik het loslaat, en dat moet wel blijven functioneren.
Maar gevoelsmatig zit het wat los, maar het werkt verder prima.
Er zijn veel fraaiere oplossingen, die bij het bedienen van de voorrem de gasvasthouder ook los koppelen.
Die staat bij mij nog op mijn verlanglijstje, maar die zijn niet goedkoop.
 

DuinPan

Mega Mijlenmaker
Maar deze Cruise-control Go Cruise van dezelfde aanbieder heeft een eenvoud die me wel over de streep zou kunnen trekken. Iemand daar ervaring mee?
Ik heb precies zo'n ding al jaren maar dan van het merk Booster Easy. Het werkt niet perfect maar goed genoeg voor mij, zeker voor de prijs van rond €25. Ik gebruik de klem bijna altijd op de provinciale wegen en de snelwegen, het zorgt er voor dat ik geen vermoeide of stijve rechterpols krijg, dat ik gelijkmatiger rij, en dat ik niet per ongeluk te hard rij, met name bij trajectcontroles of bij te brede wegen in de stad waar je toch gewoon 50 moet rijden.

IMG_20220807_150505_HDR.jpg
 

Tiesemans

Klokje Rondrijder
Ik vind mijn crampbuster/throttle jockey levensgevaarlijk en gebruik em niet meer.
Sowieso vind ik het "vasthouden" van mijn gashendel een onprettige ervaring.
Ik moet onmiddelijk van het gas af kunnen zonder een kunststof plaatje die in de weg zit.
Voor de cruise-control Vista heb ik helaas geen ruimte (met dank aan de politie schakelaar) .. wellicht dat ik de Go Cruise een kans wil geven, zij het met enige gereserveerdheid.
Het filmpje stemt mij niet helemaal gerust:
Dus @DuinPan als wij elkaar weer zien, tover deze dan graag even tevoorschijn?!
 

PaulCris1100

5e Versnelling
@kcools ”Er zijn veel fraaiere oplossingen, die bij het bedienen van de voorrem de gasvasthouder ook los koppelen.”

ehh welke ? Ik vond hem wel ok die je had, niet superstrak maar werkbaar
 

freekw

4e Versnelling
Heeft er iemand ervaring met een John Gold cruise control, met een vacuüm servo. Heb ik lang geleden ooit op een Gold Wing gemonteerd. Werkte goed.( was een echte cruise control)
Maar geen ervaring op een st1100.
Je ziet ze ook niet meer.
 
Bovenaan