welke navigatie raden jullie aan

Jan Koekepan

Klokje Rondrijder
Daar zijn al zoveel draadjes over. (Bijna) net zoveel als dat er meningen over zijn.
TomTom Rider, Garmin, telefoon-apps.. Veel voor- en tegenkeuren per model en gebruiker.
Stel een lijst samen van wat je er precies mee wilt en van verwacht, ga daar gericht mee zoeken.
Dat brengt je ongetwijfeld verder in je specifieke zoektocht dan met hagel een “shot in the dark”…
Ik heb mijn keus gemaakt op gebied van bedienings- en gebruiksgemak. Het was dan ook mijn keus.
Een keus waar ik absoluut geen spijt van heb. Net zoals vele anderen, ook met hun eigen keus.
Er bestaat hierover beslist geen evangelie, al kunnen er hele preken over worden gehouden..

Kortom: Succes met je zoektocht (advies: Maak vooral een eisenpakket waar jouw nav aan moet voldoen!!)
 
Laatst bewerkt:

DuinPan

Mega Mijlenmaker
Ik heb een TomTom Rider 50 (is een 550 met kaartmateriaal van Europa ipv de hele wereld). Het is een geweldig apparaat waar ik over het algemeen erg tevreden over ben, maar soms stelt hij me ook teleur met verouderd kaartmateriaal mbt eenrichtingsverkeer en de toegestane snelheid en vooral: soms loopt hij na een rustpauze onderweg vast in zijn route. Heel vervelend als je met een groepje onderweg bent en er pas achterkomt als je al weer aan het rijden bent. Een navigatie (proberen te) bedienen terwijl je rijdt vind ik uit den boze. Dus nu maar elke keer goed checken voordat ik na een rustpauze wegrijdt.

Advies: kijk op de website van navigatiespecialisr Mr. GPS. Die zet de diverse merken en mogelijkheden netjes naast elkaar. Jouw beste keuze hangt af van wat jij er het meeste mee gaat doen.
 
Laatst bewerkt:

PandaBlack

Kilometervreter
Wie heeft wat, welke, de aanraders en het waarom is veel besproken in meerdere topics. Kan er uit opmaken: hangt vooral af van eisen en budget.


Laagste budget die ik kan verzinnen zonder post elastiek;

Oude android telefoon, de offline FreeNav of WeGo app er op. Stuurhouder en waterdicht hoesje van Alibaba, Wish of Action.

Minder dan een €10,- heb je gewoon navigatie.

Beetje extra luxe? Nep airpods over bluetooth aansluiten en je kan je mp3's, podcast of een ebook luisteren EN de aanwijzingen horen. €14,95 prima navigatie.

Ik gebruik zelf op Panda een oude smartphone met gratis app met regelmatige updates. Het geluid en telefoon besturing is via m'n Freedconn communicator (s). Alles inclusief communicator met ingebouwde radio was €45. Geen abonnement. Werkt goed. :good:

Andere kan van het spectrum Garmin - Montana - 750i met motorfiets opbouw, geluid via een Senna 50S, helm OSD module of Google glass als heads up display. Smartwatch voor trilling notificaties bij route prompts.

Totaal zonder aanvullende kaarten en jaar abonnement ongeveer €4000,-

Kan vast nog gekker. Mijn idee is maak een lijstje met wat jij precies wil van een systeem en wat je daar voor over hebt. Zoek vandaar uit. Want een algemene zoektocht verzuip je al snel in opties.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan